Steun ons en help Nederland vooruit

Friso le Poole

Kandidaat-raadslid

Bloemendaler Friso (2006) in 2022 met voorkeurstemmen gekozen, maar kan helaas nog niet plaatsnemen in de raad, omdat hij nog minderjarig is. Hij assisteert de fractie nu op allerlei fronten.

Als je binnen de raadsperiode van een gemeente 18 wordt, mag je je kandideren voor de kieslijst, ook al ben je nog minderjarig. Zodra Friso 18 jaar of ouder is, aan de beurt is en er een plek voor hem vrijkomt, mag hij namens D66 plaatsnemen in de raad of (als duo-commissielid) in een commissie.

Friso: “Ik ben als 14-jarige lid geworden van D66. Ik ben al lang ge├»nteresseerd in de politiek, dus ik werd lid zodra het mocht. Eerst was ik erg actief in de Jonge Democraten, maar toen een andere D66’er mij vroeg of ik misschien actief wou worden in de lokale campagne, heb ik dat gedaan.
Ik ben lid geworden omdat ik actiever wou zijn binnen de politiek en de mogelijkheid wilde krijgen om mee te praten, iets dat ik als kind niet altijd kreeg. Ik hou erg veel van debatteren en retorica. Binnen de lokale campagne ben ik vooral bezig geweest met de jeugd te overtuigen om te stemmen, onder andere via sociale media.

Als raadslid of duo-raadslid wil ik mij vooral inzetten voor klimaat en het duinbehoud van Bloemendaal. Dit is erg belangrijk voor mij aangezien het gaat over wat we over houden voor de volgende generatie. Ik wil het meeste van mijn tijd besteden in de bescherming van het lokale milieu: bosbehoud, toegang tot natuur en bescherming van de duinen.”

Functies
Huidige functie: leerling van Hageveld
Huidige functie(s) binnen D66: lid campagneteam Bloemendaal, i.h.b. sociale media, actief in Samen.EU.