Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 15 november 2021

Weer stap gezet voor woningbouw op Blekersveld

De raad van Bloemendaal heeft op 11 november besloten om het ontwerpbestemmingsplan voor Blekersveld ter inzage te leggen. Dit plan maakt maximaal 80 woningen mogelijk.

Idee├źn over woningbouw op Blekersveld zijn er al jaren. De plannen kwamen in een stroomversnelling door de behoefte aan woningen voor statushouders. Er komen tijdelijke woningen voor mensen die met spoed een huis nodig hebben. Voor dit traject zijn al diverse stappen gezet, zoals de vergunningverlening om de vervuilde bodem te saneren.

Naast het traject voor tijdelijke woningen ligt er dan nu een ontwerpbestemmingsplan voor 80 permanente woningen. Dit worden sociale huurwoningen. D66 is blij voor al die mensen die jaren op de wachtlijst staan, dat dit nu eindelijk gerealiseerd gaat worden. In deze raadsperiode was al besloten dat er 27 sociale huurwoningen komen op Dennenheuvel in Bloemendaal en uiteindelijk 100 sociale huurwoningen in Park Vogelenzang in Bennebroek.