Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 24 juni 2021

Wisseling in de fractie van D66 Bloemendaal

Donderdag 8 juli is de laatste vergadering waaraan Eva Voorham zal deelnemen. Vanwege haar verhuizing uit de gemeente Bloemendaal kan Eva geen deel meer uitmaken van de raad. Erik Alexander Kempenaar zal haar als raadslid opvolgen.

Ook al heeft Eva de fractie eerder laten weten dat zij de gemeente gaat verlaten, haar vertrek komt bij de fractie hard aan. “Ongelooflijk spijtig dat Eva ons gaat verlaten. Ik weet niet goed hoe ik het gevoel dat ik daarbij heb onder woorden moet brengen. De afgelopen drie jaar hebben wij het politieke lief en leed met elkaar gedeeld. De deskundige inbreng van Eva heeft grote indruk op mij gemaakt. Dat geldt zeker ook voor haar gedreven inzet om het raadslidmaatschap zo goed mogelijk in te vullen. Echt jammer dat zij ons gaat verlaten”, aldus fractievoorzitter Sacha Kuijs.

Fractiegenoot Lex Oude Weernink sluit zich hier volmondig bij aan. “Eva is niet zomaar iemand. Ik heb haar leren kennen als een markante persoonlijkheid én politica met een groot hart waar D66 voor staat. Inhoudelijk sterk in het debat, zo nu en dan gelardeerd met een dosis humor. Aan Eva’s optreden kan menig raadslid een voorbeeld nemen. Ik zal haar missen.”

Erik Alexander Kempenaar staat inmiddels in de startblokken om het raadswerk van Eva over te nemen. “Voor mij was de gedachte dat ik lid van de gemeenteraad zou worden wel even wennen. Maar nu het zover is, ga ik er ook voor. En ik weet zeker dat Sacha en Lex mij op weg zullen helpen om het raadswerk zo goed mogelijk in te vullen. Ik had het Eva graag gegund dat zij haar raadsperiode zou kunnen afmaken maar de realiteit is anders.”

Eva over haar vertrek uit de fractie: “Ik moet helaas door mijn verhuizing de raad verlaten maar het is niet anders. Wel met pijn in het hart omdat ik mij in deze fractie heel erg thuis voelde. De inhoudelijke discussies, de saamhorigheid en dynamiek binnen de fractie zal ik erg missen. Sacha en Lex, we hebben samen heel wat meegemaakt, een hoop geleerd en veel bereikt de afgelopen jaren. Bedankt voor de mooie tijd die ik samen met jullie heb mogen meemaken.  En Erik, veel succes!”