Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 4 december 2020

College komt terug op besluit stopzetten afvalkalender

Waar kom je hem niet tegen? De afvalkalender. Een begrip in onze gemeente.
Menigeen voelde zich dan ook overvallen toen het College onlangs plotsklaps besloot met de verspreiding van de afvalkalender te stoppen. Boze en verontwaardigde reacties waren het gevolg. Een voorbeeld van hoe snel kleine dingen groot kunnen worden.

Daarom heeft D66 – evenals andere fracties –in de afgelopen commissie Bestuur en Middelen de wethouder hierover aan de tand gevoeld. Na diverse vragen over het stopzetten van de afvalkalender beaamde wethouder Heijink ruiterlijk dat het wellicht toch beter was om in ieder geval in 2021 met de afvalkalender door te gaan. Uiteindelijk zegde hij toe dat de verspreiding van de afvalkalender volgend jaar doorgaat. Eind goed, al goed.