Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 14 mei 2019

D66 Bloemendaal wil integraal verkeers-en vervoersplan voor Formule 1

Capaciteit openbaar vervoer nu ontoereikend

Nu de Formule 1 naar Zandvoort komt, moet er vaart worden gezet achter een snelle verbetering van het openbaar vervoer naar en van het strand. Daarover is nog veel onduidelijkheid. Zo werd onlangs bekend dat de elektriciteitsvoorziening van de Nederlandse Spoorwegen ontoereikend is om iedere 5 minuten treinen tussen Zandvoort en Haarlem te laten rijden.

Al het wegverkeer naar het Zandvoortse circuit zal door de gemeente Bloemendaal komen. Omdat op drukke stranddagen daar nu al regelmatig verkeersopstoppingen ontstaan, vraagt D66 zich af hoe het verkeer bij de Formule 1 afgewikkeld zal worden. Snelle en duidelijke keuzes zijn nu noodzakelijk om de bezoekersstromen naar en van het circuit in goede banen te leiden.

Daarom dringt D66 er op aan dat de betrokken gemeenten – Haarlem, Zandvoort, Heemstede en Bloemendaal – zo snel mogelijk samen met de openbaarvervoersbedrijven een integraal verkeers- en vervoersplan afspreken.

In het belang van de leefbaarheid, de natuur en de capaciteit van het lokale wegennet wil D66 Bloemendaal dat aan het openbaar vervoer vanaf nu de hoogste prioriteit wordt gegeven. Daarnaast is het gebruik van goede en snelle fietsroutes ook van groot belang om het gemotoriseerde strandverkeer te beperken.