Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 7 mei 2019

Bordje op het Kopje van Bloemendaal onthuld!

Vorig jaar werd op het Kopje van Bloemendaal de brievenbus, een markant herkenningspunt voor fietsers, weggehaald. D66 en CDA dienden daarom een motie in om een bordje te plaatsen op het Kopje van Bloemendaal. Conny van Stralen van D66 had dit bedacht, omdat de klim naar het Kopje een populaire route voor wielrenners is. Door een nieuw herkenningsteken met daarop de naam, de hoogte en het stijgingspercentage te plaatsen, krijgen fietsers bovendien een mooi finishpunt.

De motie van D66 en het CDA werd met een grote meerderheid door de gemeenteraad aangenomen. Op 7 mei onthulde Gré Knetemann-Donker, de weduwe van Gerrie Knetemann, het bord na een beklimming van het Kopje door jeugdige wielrenners.

Zie een filmpje van de onthulling.