Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 27 oktober 2018

Commissie ingesteld voor onderzoek naar Elswoutshoek

De gemeenteraad is in juli jl. akkoord gegaan met het voorstel van de burgemeester om onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de gang van zaken rond landgoed Elswoutshoek in Overveen. Het onderzoek moet zich toespitsen op de gebeurtenissen in 2014.

Uitgangspunt is de vraag of er toentertijd door politieke ambtsdragers van de gemeente Bloemendaal legitiem en integer is gehandeld. Er is een raadscommissie ingesteld die als opdrachtgever hiervoor moet optreden. Naast de burgemeester zitten Mark Doorn (VDB), Rolf Harder (VVD), Rob Slewe (HVB) en ikzelf hierin.

Inmiddels heeft deze commissie zijn eerste overleg achter de rug en gaat zij op zoek naar een onderzoeker/onderzoeksbureau die dit onderzoek, zowel qua expertise als ervaring, kan uitvoeren. De selectiegesprekken zullen op korte termijn plaatsvinden.