Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 21 juli 2017

Elbert Roest voorgedragen als burgemeester voor Bloemendaal

Op 5 juli heeft de gemeenteraad van Bloemendaal de D66-er Elbert Roest voorgedragen als nieuwe burgemeester. D66 Bloemendaal is zeer verheugd dat Elbert Roest de opvolger wordt voor de huidige, waarnemend burgemeester Bernt Schneiders.

Elbert Roest is nu burgemeester van Laren, 62 jaar, lid van D66 en werkt sinds 1994 onafgebroken in het openbaar bestuur. Eerst als wethouder in Doesburg, vervolgens als lid van het College van Bestuur van de Stadsregio Knooppunt Arnhem/Nijmegen en sinds 2002 als burgemeester van Laren. Elbert Roest is getrouwd en heeft twee kinderen.

Elbert Roest: “’Ik verheug mij zeer om in Bloemendaal aan de slag te gaan en wil mij met hart en ziel gaan inzetten voor de gemeenschap.  Bloemendaal is een prachtige gemeente, bestuurlijk uitdagend en met een duidelijk herkenbare identiteit. Ik acht het een voorrecht daarvoor te mogen werken en zal met open vizier en passie mijn taken vervullen.”

De verwachting is dat Elbert na de kroonbenoeming door de Minister op 6  september 2017 kan worden geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Bloemendaal.

Lees hier het complete nieuwsbericht via deze link naar de website van de gemeente: