Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 30 maart 2017

Plannen voor aangrenzende bouwplannen beter afstemmen

Bloemendaal

In de raad van 30 maart heeft D66 samen met PvdA, LB en GroenLinks voorgesteld om de bouwplannen voor het Landje van Van Riessen, Dr. Dirk Bakkerlaan 14-18 en gemeentegrond in Bispinckpark beter af te stemmen op elkaar.

Eerder is het aparte voorstel voor de Dr. Dirk Bakkerlaan 14-18 door de commissie grondgebied terugverwezen. De commissie heeft grote zorgen over de afstemming met het aangrenzende Landje van Van Riessen.  Ook hier is bijvoorbeeld er een hoogteverschil tussen twee aangrenzende bouwprojecten. Doordat er nu een apart voorstel ligt kunnen knelpunten van het hele gebied niet meegenomen worden. Naast het maaiveldverschil zijn de knelpunten zijn parkeren, bereikbaarheid van (sociale) voorzieningen (bibliotheek, basisschook, kerk), openbare buitenruimte, plannen voor sociale woningbouw, duurzaamheid.

D66 wil dat er een stedebouwkundig perspectief opgesteld wordt met betrokkenheid van belanghebbenden voor de meest gewenste en goed afgestemde ontwikkeling van dit gebied. Met spoed natuurlijk, want uitstel moet echt beperkt worden.

Het voorstel hiervoor is aangenomen door de raad.

Bloemendaal