Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 11 januari 2015

D66 Bloemendaal overrompeld door vertrek wethouder De Rooij

D66 Bloemendaal voelt zich overrompeld door het plotselinge vertrek van Groen Links-wethouder Marjolein de Rooij. Zij heeft op 4 januari jl. aangekondigd dat ze een baan heeft geaccepteerd bij een Bloemendaalse ontwikkelingsorganisatie in Tanzania, een opmerkelijke keuze gezien het feit dat ze pas een half jaar geleden is geïnstalleerd als wethouder voor de gehele ambtsperiode van vier jaren.

D66 hoopt dat GroenLinks spoedig een kundig, ervaren en minder ‘onorthodox’ wethouder vindt die zich wel tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen wil committeren aan het wethoudersambt in Bloemendaal. Fractievoorzitter Westphal zegt daarbij geen verschuivingen in portefeuilles te willen: “Wethouders Botter en Kokke zijn goed ingewerkt in hun portefeuilles en excelleren in wat ze doen, we zitten bepaald niet te wachten op wijzigingen.”