Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 26 september 2014

Gemeente wil kansen voor gymzaal Hartenlustmavo benutten

De Hartelustmavo in Bloemendaal wacht al jaren op een nieuwe, geschikte gymzaal voor haar leerlingen. Het vinden van een geschikte plek was geen sinecure. Een gymzaal voor middelbare scholieren moet namelijk aan veel wettelijke eisen voldoen, niet iedere sportaccommodatie is toereikend. Tot voor kort leek zo’n gymzaal niet of nauwelijks realiseerbaar binnen Bloemendaal.

De nieuwbouw van de recent afgebrande Bosch en Duinschool biedt de gemeente echter de gelegenheid meteen een gymzaal te bouwen die ook geschikt is voor de Hartenlustmavo. Zo komt er uit een nare gebeurtenis toch nog iets goeds voort. D66 hoopt dat het de wethouder lukt dit plan te realiseren, omdat we het van groot belang achten dat kinderen genoeg bewegen en hierin gestimuleerd worden door professionele docenten in een professionele omgeving.