Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 26 september 2014

Franciscusschool beste keuze voor Centraal Service Punt

De gemeente heeft al een tijdje plannen om in Bennebroek een Centraal Service Punt te realiseren.  Hier zouden een aantal functies efficiënt kunnen worden samengebracht, zoals het gemeenteloket, het politieloket, de bibliotheek en Welzijn Bloemendaal. Het verouderde gemeentehuis en de bibliotheek aan de Bennebroekerlaan kunnen dan opnieuw worden ontwikkeld.

Onlangs is een afweging gemaakt tussen ’t Trefpunt aan de Akonietenlaan (naast de gereformeerde kerk en de Willinkschool) en de oude Franciscusschool aan de Kerklaan. Hieruit bleek dat de oude Franciscusschool de voorkeur geniet, gezien onder meer de bereikbaarheid, de mogelijkheden die het gebouw zelf biedt en de financiering van het geheel.
 De Franciscusschool is een prachtig monument, een voorbeeld van de Amsterdamse Schoolstijl, dat zowel van buiten als van binnen nog intact is. In de nieuwe plannen blijven alle prachtige kwaliteiten behouden. Er is nog geen bestemming voor de bijbehorende gymzaal, maar D66 heeft er alle vertrouwen in dat ook voor dit gebouw een passende bestemming wordt gevonden die bij het ensemble past. D66 is tevreden dat er zo’n mooie bestemming voor dit gebouw gevonden is.